Selecteer een pagina

Na Washington DC ben ik landinwaarts gegaan, richting country, saloons en woestijn.

Nashville, Tennessee
De eerste stad waar ik aankwam was Nashville, dit is dé stad van whisky en Johhny Cash, overal hangen posters van de country zanger. De sfeer is super, ’s avonds (en ’s middags al trouwens) is er live country muziek in de saloons. Machtig mooi, allemaal bekende muziek gespeeld door tribute bands en beginnende artiesten. In het hostel waar ik zat was de helft van de bezoekers een artiest die ergens in de stad moest optreden. In de avond kwam de Broadway street echt tot leven, gevuld met artiesten, instrumenten en Johnny Cash fans. Hier kon ik aardig uit de voeten.

Memphis, Tennessee
Ook Memphis staat bekend als een muziekstad, vooral omdat Mr. Elvis Presley hier gewoond heeft. Zijn huis staat in Graceland, alles was gebleven zoals het was. Behalve het giga vakantiepark wat er 100 meter naast is gebouwd, daar was een museum waar onder andere zijn privé jet en al zijn gitaren werden tentoongesteld. In het centrum stonden net zoals Nashville veel music saloons. Ik ben er maar kort geweest want ik vertrok de volgende dag al vroeg naar Albuquerque.

Albuquerque, New Mexico
De stad waar Breaking Bad is gefilmd. In het hostel waar ik zat waren allemaal Breaking Bad fans die speciaal kwamen om de filmlocaties te bekijken en Heisenberg tattoo’s te laten zetten. Ik liep door de stad en de ene na de andere locatie herkende ik. Het was behoorlijk warm want de stad ligt midden in de Chihuahua woestijn. Naast de warme dagen 35+ graden kan het er ook best stormen. Daarna ben ik door gegaan naar een hostel in Williams, een klein dorpje onder de Grand Canyon.

Als laatste deze week bezocht ik de Grand Canyon en dat was inmens, ineens keek ik van een hoogvlakte in de gigantische dalen waar helemaal onderdaan (1600 meter diep) de Colorado rivier stroomde. Daar is destijds behoorlijk wat water doorheen geschoven. Ik heb een hike gemaakt door de gekleurde Canyons, het is gewoon heel erg imposant en mooi om te zien.

 

Zo, en nu ga ik door naar de stad met de grootste casino’s en de meeste wedding capitols ter wereld: Viva Las Vegas baby! 😉 Später!