Selecteer een pagina

If you’re going to San Francisco…

De meest Europese plaats van de west-coast. De eerste indruk was super, ik kwam uit een bus waarin ik die nacht amper geslapen had maar ondanks dat was de stad prachtig. De bekende Golden Gate bridge stond bij aankomst nog deels in de wolken. Het weer is hier zeer uniek, elke ochtend komen er grote mistbanken over de bergen rollen die de stad in de wolken zetten. Het verschijnsel ontstaat omdat de luchtstromen vanuit de noordpool en de warme oceaan wind elkaar hier precies kruisen. Meestal na het middaguur zijn de wolken compleet vertrokken.

Feye van der Wal san francisco Golde gate

Ook is San Francisco de duurste stad van de VS, zelfs duurder dan New York. De woonwijken rondom de Golden Gate zijn alleen voor de echte rijken. In de stad zelf zijn veel kunstwerken en galerieën te zien. Vroeger is SF getroffen door een gigantische aardbeving waardoor de meeste mooie bouwwerken gesloopt zijn. Ik heb hier ook een aardbeving meegemaakt, 4.2 op de schaal van richter. Het was om 6:49 in de ochtend en het leek meer op een trage verschuiving maar het was goed te merken. foto 1Aardbevingen komen hier geregeld voor. In de jaren 30 hebben ze alles opgebouwd en dat geeft wel een mooie symmetrische stijl aan de stad. De reden waarom hier zoveel geld is komt door de grote goud vondsten rondom de Stad. Vandaar Golden Gate.

Silicon Valley
Onder SF is het kloppende hart van ons mobiele bestaan gevestigd. Alle grote tech bedrijven hebben hier een (hoofd)kantoor. Ik als marketing man moest dat ook even zien en ben bij Google, Apple en Intel geweest. Ik heb nog nooit zoveel nerds op één plaats gezien als bij Google. Ze hebben daar een complete creatieve internet stad voor zichzelf en rijden allemaal op hun populaire Google bike. Apple was heel anders, daar waren alle ramen geblindeerd en overal stond beveiliging. Sterker nog, ik liep om het pand, omdat ik er niet in mocht, en terwijl ik een groep werknemers passeerde stopten ze met praten. Ik kon er wel om lachen.

Naast al de technische dingen is het erg gezellig in SF. Er waren leuke hostels en de sfeer was (ondanks ook hier alle daklozen) goed.

foto 1

Ik heb de United States erg goed ervaren, het is een land met vele uitersten zowel in welvaart, economie, politiek, religie, uitgaan en natuur. Ze willen in alles de beste zijn maar dat brengt soms ook consequenties met zich mee… Het is een prachtig gevarieerd land om in te backpacken. Oja, de Amerikanen hebben een erg positief beeld van de Nederlanders! ?

Kortom dit was mijn trip in de States, het was een fantastisch avontuur!

Nu mijn vliegtuig even opzoeken ?
See you later!